Öğrenciler bu ders ile birlikte Microsoft Office programlarının (Word, PowerPoint ve Excel) ve çevrimiçi versiyonlarının (Google Dökümanlar, Microsoft Office Online ve Prezi) uygulamalarını ve içeriklerini kapsamaktadır.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
Bu ders, B1 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak için gerekli yapıları ve kelime bilgisini öğretmeyi amaçlamaktadır.
Bu ders, maddenin özellikleri, atom, kimyasal tepkimeler ve kütle ilişkileri, sulu çözeltilerde reaksiyonlar, gazlar, termokimya, atomların elektronik yapıları ve periyodik tablo konularını içerir.
Bu ders, moleküller arası kuvvetler, çözeltilerin fiziksel özellikleri, kimyasal kinetik, kimyasal denge, asitler ve bazlar, elektrokimya ve çekirdek kimyasını içerir.
Bu ders, laboratuvar güvenliği, temel laboratuvar malzemeleri ve kullanımları, kristallendirme ve süblimleştirme gibi saflaştırma yöntemleri, mol kavramı konularını içerir.
Bu ders, gazlar ve sıvılar, çözeltiler, elektrokimya, kimyasal kinetik, kromatografik yöntemler konularını içerir.
Canlılık öğretisinin temalarının öğrenilmesi, bilimsel yöntem ve canlıların kimyasal içeriğinin bilinmesi, makromoleküllerin yapı ve işlevlerinin öğrenilmesi ile hücreye giriş konularının kavranması, biyolojik yapıların hücre düzeyinden başlayan çeşitliliğinin öğrenilmesi, bu canlıların birbirleriyle ve çevreye olan ilişkilerinin incelenmesi.
Bu ders, analitik kimyanın temel kavramlarını, kimyasal analiz basamaklarını, analitik verilerin istatiksel değerlendirilmesi, gravimetrik analiz metodları, titrimetrik analiz metodları ve sulu çözelti kimyası konularını içerir.
Bu ders mikrobiyolojiye giriş, prokaryotik hücre biyolojisi, mikrobiyal beslenme, mikroorganizmaların metabolizması, mikroorganizmaların fiziksel ihtiyaçları, mikroorganizmaların kontrolü, biyoteknolojik olarak önemli bazı bacteria ve archea gruplarının incelenmesi konularını kapsar.
Bu ders, Standart ve Standardizasyon, Standardizasyon İlkeleri, TSE ve Standardizasyon, Kalite ve Kalite Kavramları, Mesleki Standartlar ve Kalite Güvence Sistemleri konularını içerir.
Bu ders nötralleşme titrasyonlarının temelleri, kompleks asit-baz sistemleri için titrasyon eğrileri, çöktürme titrasyonları ve elektrokimya konularını içerir.
Bu ders temel İstatistik bilgileri, deneysel verilerdeki hata çeşitleri, hata kaynaklarının tespiti, varyans ve diğer kesinlik ölçütleri, anlamlı rakamlar, güven aralığı ve güven seviyeleri, z-testi, t-testi, F-testi, Q testi ve varyans analizi konularını içerir.
Bu ders toprak ve bitkinin genel yapı ve özelliklerinin tanımlanması, örnek alınması ve analize hazırlanması, toprakta pH, katyon değişim kapasitesi, organik madde ve makro ve mikro element tayin yöntemleri, bitkide kuru ve yaş yakma yöntemleri, analiz sonuçlarının yorumlanması ve değerlendirilmesi konularını kapsar.
Bu ders ayırma yöntemleri ile ilgili temel kavramları (destilasyon, kristalizasyon, süzme, ekstraksiyon, kromatografi) içerir.
Bu dersin içeriği temel düzeydeki gıda analizlerini (Asitlik, yoğunluk, kurumadde analizi, yağ tayini, donma noktası, kül miktarı, mikrobiyolojik analizlerini) kapsar.
Bu ders, ambalaj ve ilgili temel kavramları, kağıt, karton ve oluklu mukavva ambalajlarını, plastik ve plastik esaslı ambalaj malzemelerini ve ambalaj analizinde uygulanan testleri içerir.
Bu ders, atomik spektroskopi (atomik absorbsiyon ve atomik floresans spektrometrisi, atomik kütle spektrometrisi, atomik X-ışını spektrometrisi) moleküler spektroskopi (UV-Vis spektrometri, IR Spektrometri, NMR spektroskopi) ve ayırma-saflaştırma (GC, HPLC) yöntemleri konularını içerir.
Bu dersin içeriği, doğal su, bulunuşu ve özellikleri; gazların ve tuzların sudaki çözünürlükleri; su sertliği ve giderme yöntemleri,şehir suyunun hazırlanması; kazan besleme suyu hazırlanışı; şehir kanalizasyon suyu ve temizlenmesi konularını kapsar.
Bu ders, organik kimyanın tanımı ve sınıflandırılması, hidrokarbonlar, organik reaksiyon mekanizmaları, aromatiklik, alkenler, alkinler, alkoller, eterler, epoksitler, aminler ve karbonil bileşikler konularını içerir.
Bu ders laboratuvar yönetimi temel kavramları, laboratuvar yönetim sistemlerinin dokümantasyonu, insan kaynakları yönetimi, teknik yönetim, kalite kontrol, laboratuvar kayıt ve raporları, GLP, ISO 17025 standardı, sistem geliştirme, uygunluk değerlendirme süreçleri konularını kapsar.
Bu ders; istatistik kavramlarını, veri derleme-düzenleme, olasılık kuramı ve regresyon kuramı yöntemlerini içerir.
Temel sayı kavramlarının tanımlanması, sayıların örneklerle pekiştirilmesi, kümeler, eşitsizlikler, problemler, denklemler, fonksiyonlar ve trigonometri konularının öğrenilmesi
Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.
Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.
Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebepleri irdelenerek, fiilen yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğu belgeler ışığında değerlendirilmektedir. İlke ve inkılapların anlamı ve önemi üzerinde durularak yakın dönem tarihimiz aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Geçmişten günümüze küresel sorunlar ve olası çözümleri tartışılmaktadır.
Bu derste, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak, çeşitli sözlü ve yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Yazılı anlatımın temeli olan noktalama işaretleri ve yazım kuralları sezdirilecek, etkili ve sağlam ifade için bu kuralların doğru kullanımı sağlanacaktır. Sözlü anlatımda ise öğrenci, beden dilini kullanma, vurgu ve tonlamaya özen gösterme, sunum yapma teknikleri gibi konularda donanımlı bir hale getirilecektir.
• Kalite Kavramı • Kalitenin Evrimi • TKY de yönetim ve liderlik • Süreç analizi ve yönetimi • Kalite operasyonu, örnek uygulamalar • TKY nin önündeki engeller
“İşletme 1” dersi, işletmelerin temel kavramlarını, fonksiyonlarını gelişen dünya düzeni ve dünya ekonomisi çerçevesinde öğrenciye veren temel bir ders niteliğindedir.
Bu ders atmosferin bileşenleri, atmosferde kimyasal ve fotokimyasal tepkimeler, stratosferde ozon, küresel ısınma, sera etkisi, hava kalitesinin tayini, su ve su kirliliği, su kalitesi tayini, toprak ve toprak kirliliği, radyoaktif maddeler ve tepkimeleri, katı atıklar konularını içerir.
Bu ders katkı maddelerinin tanımı, katkı maddelerinin toksikolojik değerlendirilmesi ve katkı madde türleri konularını içerir.
Bu ders polimer alanındaki kavramları, polimerlerin sınıflandırılması, fiziksel ve mekanik özellikleri, üretim prosesleri konularını içerir.
Bu ders Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kavramı, ÇED yönetmeliği idari ve teknik hususlar, çevre mevzuatı – çevre yönetmelikleri ve ÇED raporu ilişkisi, ÇED raporlarının değerlendirilmesi konularını içerir.
Bu ders, gıdaların temel bileşenleri olan karbonhidrat, yağ, amino asit, protein, enzim, vitamin ve minarellerin genel özellikleri ile bu temel bileşenlerin dahil olduğu metabolik reaksiyonlar ve dönüşümleri içerir.
Bu ders metabolizma ve biyoenerjetik: temel kavramlar, karbohidratlar, karbohidrat metabolizması, lipidler, lipid metabolizması, amino asitler ve proteinler, proteinlerin sindirim ve yıkımları, enzimler, hormonlar ve vitaminler, metabolizmanın bütünlüğü ve koordinasyonu konularını kapsar.
Bu ders, yem ve gübrelerin özelliklerini, sınıflandırmasını ve yapılan temel analizlerin metotlarını içerir.
Bu ders; toprak bilimi, tohum ve ıslah, topraklı-topraksız bitki yetiştirme ortamları, fidecilik, örtü altı yetiştiricilik, gübreleme, ilaçlama, sulama, organik tarım, iyi tarım, konvansiyonel tarım konularını içerir.
Bu ders kapsamında girişimcilik ve iş planı oluşturma ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi, başarılı iş modellerinin incelenmesi, iş planı hazırlanması gibi konulara değinilecektir.
Bu dersin içeriği, iletişim kavramının tanımı amacı önemi açısından temel iletişim bilgilerini ele almaktadır.