Dersin Adı | Marka Yönetimi |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BA 324 | Güz/Bahar | 3 | 0 | 3 | 6 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | İngilizce | |||||
Dersin Türü | Seçmeli | |||||
Dersin Düzeyi | Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | ||||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Markayı, markalaşmayı, marka değerini anlamak; uygun marka mesajları ve medya stratejileri geliştirmeyi ve markalaşmanın, tutarlı ve devamlı pazarlama iletişimi gerektiren interaktif bir süreç olduğunu öğrenmek. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Bu derste marka ve marka yönetimi ayrıntılı olarak incelenecektir. Ders kapsamında marka yönetimi süreci,ve bu süreci etkileyen faktörler ele alınacak ve örnek olaylar üzerinden analizler ve tartışmalar yapılacaktır. Derste aynı zamanda öğrencilerden marka yönetimi planları hazırlamaları istenecektir. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Dersin Genel Tanıtımı | |
2 | Markaların Önemi ve Temel Pazarlama Kavramlarının Gözden Geçirilmesi | |
3 | Markalar ve Marka Yönetimi | |
4 | Müşteri Bazlı Marka Değeri ve Marka Konumlandırma | |
5 | Marka Rezonansı ve Marka Değer Zinciri - Marka Değeri Oluşturacak Marka Bileşenlerinin Seçimi | |
6 | Marka Değeri Oluşturacak Pazarlama Programları Geliştirme ve Bütünleşik Pazarlama İletişimi | |
7 | Simulasyon Programına Hazırlık ve Anahtar Metriklerin Gözden Geçirilmesi | |
8 | Ön Okumalar Üzerine Quiz ve Marcade Simülasyonu 1 | |
9 | Marcade Simülasyonu 2 | |
10 | Simulasyon Stratejilerinin Tartışılıp Değerlendirilmesi | |
11 | Vaka Analizi | |
12 | Ara Sınav | |
13 | Proje Sunumları | |
14 | Proje Sunumları | |
15 | Dönemin Gözden Geçirilmesi | |
16 | Dönemin Gözden Geçirilmesi |
Ders Kitabı | Kevin Lane Keller, Strategic Brand Management, (PrenticeHall) 4th. edition ISBN 13:978-0-273-77941-4 ISBN 10: 0-273-77941-9 |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Rik Riezebos, Brand Management A Theoretical and Practical Approach, (Pearson Education, Prentice Hall, 2003).Kevin Keller, Best Practice Cases in Branding, (Prentice Hall, 2007).David A. Aaker, Building Strong Brands, (The Free Press, 1996).Scott M. Davis, Michael Dunn, Building the BrandDriven Business, (JosseyBass, 2002).Matt Haig, Brand Failures: The Truth about the 100 Biggest Branding Mistakes of All Time, (Kogan Page, 2003).Rita Clifton, John Simmons, Sameena Ahmad, and The Economist, Brands and Branding (The Economist Series), (Bloomberg Press, 2004).Güven Borça, Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar mı?, (Mediacat Kitapları, 2002).Ferruh Uztuğ, Markan Kadar Konuş – Marka İletişimi Stratejileri, (Mediacat Kitapları, 2008). |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | ||
Laboratuvar / Uygulama | 1 | 20 |
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 1 | 10 |
Portfolyo | ||
Ödev | 1 | 5 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | 1 | 30 |
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | 1 | 35 |
Final Sınavı | ||
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 5 | 100 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | ||
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | 28 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 1 | 15 | |
Portfolyo | |||
Ödev | 1 | 5 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | |||
Proje | 1 | 37 | |
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | 1 | 35 | |
Final Sınavı | |||
Toplam | 168 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest