Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.
1. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
SFL 1013 | İkinci Yabancı Diller I | 2 | 2 | 3 | 4 | |
IUE 100 | Oryantasyon ve Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 2 | |
CLM 101 | Hijyen ve Sanitasyon | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLM 103 | Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler | 2 | 2 | 3 | 6 | |
MATH 107 | Matematik ve İstatistiğe Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 | |
TURK 100 | Türk Dili | 4 | 0 | 4 | 4 | |
ENG 101 | İngilizcede Akademik Beceriler I | 2 | 2 | 3 | 3 | |
Toplam | 31 |
1. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 104 | Günümüz Mutfak Kültürleri | 2 | 2 | 3 | 6 | |
SFL 1024 | İkinci Yabancı Diller II | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 102 | Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama | 3 | 0 | 3 | 6 | |
ENG 102 | İngilizcede Akademik Beceriler II | 2 | 2 | 3 | 4 | |
POOL 003 | GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler | 3 | 0 | 3 | 6 | |
HIST 100 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi | 4 | 0 | 4 | 4 | |
Toplam | 30 |
2. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 203 | Sanat,Tasarım ve Gastronomi | 2 | 2 | 3 | 3 | |
SFL 201 | İkinci Yabancı Diller III | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 209 | Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satınalma | 3 | 0 | 3 | 3 | |
CLM 212 | Fırınlama Teknikleri | 0 | 4 | 3 | 5 | |
ELEC 001 | Seçmeli Ders I | 2 | 2 | 3 | 5 | |
POOL 003 | GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler | 3 | 0 | 3 | 6 | |
ST 104 | Staj (4 hafta) | 0 | 0 | 0 | 4 | |
Toplam | 30 |
2. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 206 | Gıda Bilimi | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLM 204 | İçecek Kültürü | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 202 | Yiyecek ve İçecek Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
SFL 202 | İkinci Yabancı Diller IV | 2 | 2 | 3 | 4 | |
ELEC 002 | Seçmeli Ders II | 3 | 0 | 3 | 5 | |
POOL 003 | GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler | 3 | 0 | 3 | 6 | |
Toplam | 30 |
3. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 305 | Türk Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 301 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı I | 0 | 8 | 4 | 6 | |
POOL 005 | GED - Sosyal Bilimler C: Sanat ve İletişim | 3 | 0 | 3 | 6 | |
ELEC 003 | Seçmeli Ders III | 3 | 0 | 3 | 5 | |
ELEC 004 | Seçmeli Ders IV | 2 | 2 | 3 | 4 | |
ST 204 | Staj (4 hafta) | 0 | 0 | 0 | 4 | |
Toplam | 30 |
3. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 304 | Soğuk Mutfak | 1 | 4 | 3 | 4 | |
CLM 302 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı II | 2 | 6 | 5 | 6 | |
ELEC 005 | Seçmeli Ders V | 3 | 0 | 3 | 5 | |
POOL 004 | GED - Sosyal Bilimler B: İnsan ve Toplum | 3 | 0 | 3 | 6 | |
ELEC 006 | Seçmeli Ders VI | 3 | 0 | 3 | 5 | |
ENG 310 | İngilizce Temel Konuşma Becerileri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
Toplam | 30 |
4. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
ELEC 007 | Seçmeli Ders VII | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 401 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı III | 0 | 6 | 3 | 8 | |
POOL 007 | GED - İnovasyon ve Girişimcilik | 3 | 0 | 3 | 5 | |
ENG 410 | Kariyer gelişimi için İngilizce | 3 | 0 | 3 | 4 | |
ST 304 | Staj (4 hafta) | 0 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 497 | Araştırma/Geliştirme Projesi | 2 | 2 | 3 | 5 | |
Toplam | 30 |
4. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 404 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV | 2 | 6 | 5 | 6 | |
ELEC 008 | Seçmeli Ders VIII | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 200 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLM 498 | Mezuniyet Projesi | 0 | 4 | 2 | 4 | |
POOL 006 | GED - Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler | 3 | 0 | 3 | 5 | |
POOL 002 | GED - Doğa ve Yaşam Bilimleri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
Toplam | 30 |
Seçmeli Dersler | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 306 | Avrupa Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 309 | Pastacılık - 1 | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 310 | Şarküteri | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 320 | Gastronomik Terminoloji | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 322 | Pastacılık - 2 | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 330 | Mutfak End. Bilgisayar Uygulamaları | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 400 | Şarap Bilimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 402 | Maliyet Analizi ve Kontrolü | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 403 | Asya Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 405 | Restoran Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 410 | Ekmek Yapımı | 0 | 4 | 3 | 5 | |
CLM 412 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 414 | Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 415 | Bölgesel İtalyan Mutfağı | 1 | 3 | 3 | 5 | |
CLM 420 | İleri Pastacılık - 1 | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 422 | Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 425 | Gastronomi Turizmi | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 430 | Yemek Stilistliği ve Fotografçılığı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 432 | Yiyecek ve İçecek Servisi | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLM 434 | İleri Pastacılık - 2 | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 436 | Çikolata | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 438 | Osmanlı ve Türk Tatlıları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 440 | Vejeteryan Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 444 | Şeker Süsleme ve Şekerleme | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 450 | Amerika Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 454 | Şarap ve Yemeklerin Duyusal Analizi | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 455 | Gıda ve İçeceklerin Pazarlanması | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 460 | Geleneksel Avrupa Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 470 | Yöresel Türk Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 480 | Ticari Yiyecek Üretimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 488 | Mutfak Tarihinde Eğilimler | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 490 | Hızlı Servis Restoran Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 499 | Yemek Kültürü Gazeteciliği | 3 | 0 | 3 | 5 |
Kısıtlı Seçmeli Dersler | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
Diğer Notlar |
Mezun olabilmek için toplamda 240 AKTS'lik ders alınması gerekmektedir. Bölüm öğrencileri toplam 240 AKTS'yi sağlayacak şekilde Genel Eğitim Dersleri (GED) ve seçmeli derslerini tamamlamalıdırlar. Aksi halde programdan mezun olabilmek için geçerli koşulları yerine getirmemiş kabul edileceklerdir. Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet seçmeli ders almakla yükümlüdür. Seçmeli dersler; -5 adet bölüm seçmeli, -3 adet bölüm dışı seçmeli şeklinde alınmalıdır. Genel Eğitim Dersleri (GED) Dersleriyle İlgili Önemli Açıklamalar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet GED (Genel Eğitim) dersi almakla yükümlüdür. GED derslerinden;
-5 adeti "Sosyal Bilimler" alanından, (A alanından 3 adet, B alanından 1 adet, C alanından 1 adet olacak şekilde) -1 adeti "Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler" alanından, -1 adeti "Doğa ve Yaşam Bilimleri" alanından, -1 adeti " İnovasyon ve Girişimcilik " alanından alınmalıdır. |
Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr |