2020-2021 Öğretim Yılı Öğretim Programı


Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.

1. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
SFL 1013İkinci Yabancı Diller I2233
IUE 100Oryantasyon ve Kariyer Planlama1012
CLM 101Hijyen ve Sanitasyon3036
CLM 103Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler1436
MATH 107Matematik ve İstatistiğe Giriş3036
TURK 100Türk Dili4044
ENG 101İngilizcede Akademik Beceriler I2233
Toplam 30
1. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 104Günümüz Mutfak Kültürleri1436
SFL 1024İkinci Yabancı Diller II2234
CLM 102Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama3036
ENG 102İngilizcede Akademik Beceriler II2234
POOL 003GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler3036
HIST 100Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi4044
Toplam 30
2. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 203Sanat,Tasarım ve Gastronomi2233
SFL 201İkinci Yabancı Diller III2234
CLM 209Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satınalma3034
ELEC 001Seçmeli Ders I2235
POOL 003GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler3036
ST 104Staj (4 hafta)0004
CLM 213Pişirme ve Fırınlama Teknikleri 1435
Toplam 31
2. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 206Gıda Bilimi2236
CLM 204İçecek Kültürü3034
CLM 202Yiyecek ve İçecek Yönetimi3035
SFL 202İkinci Yabancı Diller IV2234
ELEC 002Seçmeli Ders II3035
POOL 003GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler3036
Toplam 30
3. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 305Türk Mutfağı1435
CLM 301Profesyonel Beceri Laboratuvarı I2656
POOL 005GED - Sosyal Bilimler C: Sanat ve İletişim3036
ELEC 003Seçmeli Ders III3035
ELEC 004Seçmeli Ders IV2035
ST 204Staj (4 hafta)0003
Toplam 30
3. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 304Soğuk Mutfak1434
CLM 302Profesyonel Beceri Laboratuvarı II2656
ELEC 005Seçmeli Ders V3035
POOL 004GED - Sosyal Bilimler B: İnsan ve Toplum3036
ELEC 006Seçmeli Ders VI3035
ENG 310İngilizce Temel Konuşma Becerileri3034
Toplam 30
4. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
ELEC 007Seçmeli Ders VII3034
CLM 401Profesyonel Beceri Laboratuvarı III0638
POOL 007GED - İnovasyon ve Girişimcilik3035
ENG 410Kariyer gelişimi için İngilizce3034
ST 304Staj (4 hafta)0034
CLM 497Araştırma/Geliştirme Projesi2235
Toplam 30
4. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 404Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV2656
ELEC 008Seçmeli Ders VIII3035
CLM 200Türk Mutfak Kültürü3036
CLM 498Mezuniyet Projesi0424
POOL 006GED - Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler3035
POOL 002GED - Doğa ve Yaşam Bilimleri3034
Toplam 30
Seçmeli Dersler
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 232Gastronomide Yeni Eğilimler3034
CLM 306Avrupa Mutfakları2235
CLM 309Pastacılık - 12235
CLM 310Şarküteri3035
CLM 320Gastronomik Terminoloji3035
CLM 322Pastacılık - 22235
CLM 330Mutfak End. Bilgisayar Uygulamaları3035
CLM 333Beslenme ve Menü Planlamada Özel Konular3035
CLM 400Önoloji3035
CLM 402Maliyet Analizi ve Kontrolü2235
CLM 403Asya Mutfakları2235
CLM 405Restoran Yönetimi3035
CLM 410Ekmek Yapımı2235
CLM 411İleri Ekmekçilik1435
CLM 412Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi3035
CLM 414Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü3035
CLM 415Bölgesel İtalyan Mutfağı2235
CLM 420İleri Pastacılık - 12235
CLM 422Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme3035
CLM 425Gastronomi Turizmi3034
CLM 430Yemek Stilistliği ve Fotografçılığı2235
CLM 432Yiyecek ve İçecek Servisi3034
CLM 433Gastronomi Stratejileri ve Markalaşma3036
CLM 434İleri Pastacılık - 22235
CLM 435Gastronomide Uygulama Atölyeleri3034
CLM 436Çikolata2235
CLM 438Osmanlı ve Türk Tatlıları2235
CLM 440Vejeteryan Mutfağı2235
CLM 444Şeker Süsleme ve Şekerleme2235
CLM 450Amerika Mutfakları2235
CLM 454Önoloji, Yemek ve Duyusal Analiz 2235
CLM 455Gıda ve İçeceklerin Pazarlanması3035
CLM 460Geleneksel Avrupa Mutfağı2235
CLM 470Yöresel Türk Mutfakları2235
CLM 480Ticari Yiyecek Üretimi3035
CLM 488Mutfak Tarihinde Eğilimler3035
CLM 490Hızlı Servis Restoran Yönetimi3035
CLM 499Yemek Kültürü Gazeteciliği3035
Kısıtlı Seçmeli Dersler
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
Diğer Notlar

Mezun olabilmek için toplamda 240 AKTS'lik ders alınması gerekmektedir.   Bölüm öğrencileri toplam 240 AKTS'yi sağlayacak şekilde Genel Eğitim Dersleri (GED) ve seçmeli derslerini tamamlamalıdırlar. Aksi halde programdan mezun olabilmek için geçerli koşulları yerine getirmemiş kabul edileceklerdir.

Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar:

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet seçmeli ders almakla yükümlüdür.

Seçmeli dersler;


               -En az 5 adet bölüm seçmeli alınması zorunludur.

 

Genel Eğitim Dersleri (GED) Dersleriyle İlgili Önemli Açıklamalar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet GED (Genel Eğitim)  dersi almakla yükümlüdür.

GED derslerinden;

              

               -5 adeti "Sosyal Bilimler" alanından, (A alanından 3 adet, B alanından 1 adet, C alanından 1 adet olacak şekilde)

               -1 adeti "Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler" alanından,

               -1 adeti "Doğa ve Yaşam Bilimleri" alanından,

               -1 adeti " İnovasyon ve Girişimcilik " alanından alınmalıdır.

 

Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr