Dersler



İçerik Yok!


CHEM 100 Genel Kimya

Bu ders, maddenin özellikleri, bilimsel ölçüm (hassasiyet ve doğruluk), atom, molekül, iyonlar ve özellikleri, stokiometri ve kimyasal hesaplamalar, sulu çözeltilerdeki kimyasal reaksiyonlar, termokimya, atomik yapı, elektron konfigürasyonu, atomik özellikler ve periyodik tablo konularını içerir.


CIVE 206 Mukavemet

Bu ders kapsamında şekil değiştiren cisimlere etki eden dış kuvvetler altında oluşan gerilme tanımlanacaktır. Farklı yükleme koşulları altında kiriş iç kuvvetleri ve diyagramları incelenecektir. Yapı elemanlarının elastik teoriye göre güvenliği araştırılmaktadır. Basit mukavemet halleri ve bileşik mukavemet hallerinin tanımlanacaktır.


CIVE 207 Malzeme Bilimi

Bu derste mühendislik malzemelerinin yapısı ve genel özelliklerinin nasıl belirleneceği konusunda temel bilgiler verilecektir. Ders kapsamında, kuvvet, gerilme, birim şekil değiştirme, deformasyon, elastik ve plastik davranışlar, gevreklik, tokluk, süneklik, viskozite, esneklik, reolojik modeller, sünme, sertlik ve yorulma gibi malzeme özelliklerini tanımlamaya yönelik bilgiler kazandırılacaktır. Alçı, çimento, beton gibi yapı malzemeleri ile ilgili temel bilgiler sunularak ve beton tasarımı yapılacaktır.


CIVE 208 Akışkanlar Mekaniği

Bu ders kapsamında akışkanlar mekaniğinin temel kavramları ve akışkanlar statiği, düzlemsel ve eğrisel yüzeylere gelen hidrostatik basınç kuvvetleri hakkında gerekli bilgiler verilecektir. Ayrıca, akışkanlar dinamiğinin temel denklemlerinden Bernoulli denklemi, Impuls-momentum denklemi, potansiyel akımlar ve boyut analizini kapsamaktadır.


CIVE 209 Teknik Çizim

Bu derste mühendislik çizimine giriş, basit ölçüleme, detaylandırma, çizim ve baskı teknikleri ayrıntılı olarak incelenecektir. Öğrencilerin, mühendislik ile ilgili her türlü tasarım çizimlerinin ve İnşaat Mühendisliği uygulamaları AutoCAD yazılımı kullanılarak çizilebilecektir.


CIVE 212 Mühendislik Mekaniği II: Dinamik

Bu derste, mühendislik mekaniği dinamik konularının temel kavramları işlenecektir. Bu amaçla, Newton Mekaniği, parçacık kinematiği, parçacık kinetiği: titreşim, iş ve enerji, impuls ve momentum, çarpışma rijit cismin kinetiği ve titreşimi konuları ele alınmaktadır.


CIVE 214 Mühendislik Jeolojisi

Bu ders kapsamında topoğrafya hakkında genel bilgi sahibi olunacaktır. Dünya’nın oluşumu, evrim, yapı doğal malzemesi, çizgisel mühendislik yapı yerlerinin seçimi, deprem-taşkın-yer kayması-çığ gibi doğal afetlerin oluşumu ve önlenmesinde jeolojik koşulların önemli incelenecektir.


CIVE 219 Mühendislik Mekaniği I: Statik

Bu derste mühendislik mekaniğinin temel prensipleri hakkında temel bilgiler verilmektedir. Ders kapsamında, rijit cisimlerin denge halinin araştırılması, moment, bileşke ve kuvvet çifti kavramlarına ilişkin hesap esasları gösterilecektir. Denge denklemleri ve serbest cisim diyagramının çizilmesi, kirişlerin kesme ve eğilme diyagramları, ağırlık merkezi, atalet momenti hesaplanması, yayılı ve hidrostatik kuvvetler, çerçeve ve kafes sistemlerin çözümü, kablolar, sürtünme ve virtuel iş yöntemi konuları ele alınacaktır.


CIVE 305 Hidromekanik

Bu derste, hidromekanik ile ilgili temel kavramları verilecektir. Ders kapsamında, boyut analizinin önemi vurgulanarak borulu sistemler ve basınçlı akımlar ile ilgili çözüm yöntemlerinin öğretilecektir. Model teorisinin, su makinalarının, serbest yüzeyli akımların, kapakların ve savakların tasarım kurallarının kavranması sağlanacaktır.


CIVE 309 Yapı Statiği

Bu derste yapısal sistemler sınıflandırılarak, hesaplamalardaki varsayımlar incelenecek ve yük, mesnet reaksiyonu, denge, iç kuvvet ve yer değiştirme kavramları öğrenilecektir. Farklı yapısal sistemlerin iç kuvvet diyagramları çizilecek ve yer değiştirme hesaplarında kullanılan yöntemler incelenecektir.


CIVE 311 Betonarme

Bu ders, betonarme davranış ve hesap için temel ilkelere odaklanmaktadır. Betonarmeyi oluşturan, beton ve çelik donatı malzemelerinin mekanik özellikler incelenerek basit eğilme etkisi altındaki kirişlerin betonarme hesabı gerçekleştirilecektir. Eksenel kuvvet ve bileşik eğilme altındaki kolonların betonarme hesabı ele alınarak betonarme elemanlarda kesme etkisi incelenecektir.


CIVE 312 Betonarme Yapıların Tasarımı

Bu ders kapsamında, betonarme yapıların döşeme ve temel sistemleri analizi yapılacaktır. Betonarme elemanların ve binaların sismik davranışları incelenecektir. Çok katlı betonarme binanın statik ve betonarme hesabı yapılacaktır.


CIVE 314 Zemin Mekaniği

Bu dersin kapsamında, zemin mekaniğinin temel prensipleri öğrencilere tanıtılacaktır. Zemin sınıflandırma, gerilme, kompaksiyon, konsolidasyon ve kayma direnci problemlerinin çözümünde için gerekli bilgiler kavranacak ve deneyleri yapılacaktır.


CIVE 316 İnşaat Mühendisleri için Sayısal Yöntemler

Bu ders kapsamında lineer denklem sistemlerinin çözümü, iterasyon metodları, interpolasyon ve lineer olmayan denklemlerin numerik çözümü, işlenecektir. Sıradan diferansiyel denklemlerin numerik çözümü incelenecek, başlangıç ve sınır değer problemleri, sonlu farklar metodu öğrenilecektir. Ders kapsamında öğrenilen yöntemler inşaat mühendisliği problemlerinde uygulamalarında işlenecektir.


CIVEST 300 Mühendislik Stajı I (4 hafta)

Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda dört haftalık saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.


CIVEST 400 Mühendislik Stajı II (4 hafta)

Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda dört haftalık saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.


EEE 281 Mühendislik Matematiği I

Vektör uzayları, GramSchmidt, doğrusal eşlemler ve dizeyler, doğrusal işlevseller, devrik dönüşüm dizeyi ve ikilik, çekirdek, görüntü ve rütbe, tersyüz edilebilme, üçgenleştirme, belirteçler ve çoklu doğrusal şekiller, dizeylerin kuvvetleri ve üstleri, özvektörler, özuzaylar, tekil değer çözülmesi, Jordan normal şekli. Simetrik Hermitian ve artı kesin dizeyler, köşegenleştirme, bütün dizeyler. Birinci mertebeden türevsel denklemler; ayrılabilen türevsel denklemler, doğrusal türevsel denklemler,  yüksek mertebeden doğrusal türevsel denklemler; parametrelerin değişimi yöntemi, mertebe düşürme, sabit katsayılı denklemler; belirsiz katsayılar yöntemi. Laplace dönüşümü; temel tanımlar ve kuramlar, başlangıç değer problemlerinin çözümü, katlanma, delta ve aktarım işlevleri. Doğrusal türevsel denklem sistemleri. Türevsel denklemlerin çözümünde kullanılan dizey yöntemleri: özdeğerler ve özvektörler, dizey üssü, parametrelerin değişkenliği. MATLAB kullanımı ile çeşitli problemlerin çözülmesi.


EEE 282 Mühendislik Matematiği II

Vektör Alanları, Gradyan, Curl. Çokluİntegraller, Çizgi ve Yüzey İntegralleri. İki ve üç katlı integraller,
çok katlı integrallerin uygulamaları, çok katlı genelleştirilmiş integraller, eğrisel integraller, vektör alanları,
düzlemde Green Kuramı, yüzey alanı ve yüzey integrali, Stokes ve Diverjans kuramları. Karmaşık sayılar,
analitik ve harmonik fonksiyonlar, elemanter fonksiyonlar, Kontur integralleri, Cauchy Kuramı,
Cauchy integral formülü. Taylor ve Laurent serileri. Rezidü kuramı. İntegral Hesabında Rezidü (Kalıntı)
Kuramının Kullanılması. Fourier Series, Fourier Transforms, Laplace Transforms.
Vektör Alanları, Gradyan, Curl. Çokluİntegraller, Çizgi ve Yüzey İntegralleri. İki ve üç katlı integraller,
çok katlı integrallerin uygulamaları, çok katlı genelleştirilmiş integraller, eğrisel integraller, vektör alanları,
düzlemde Green Kuramı, yüzey alanı ve yüzey integrali, Stokes ve Diverjans kuramları. Karmaşık sayılar,
analitik ve harmonik fonksiyonlar, elemanter fonksiyonlar, Kontur integralleri, Cauchy Kuramı,
Cauchy integral formülü. Taylor ve Laurent serileri. Rezidü kuramı. İntegral Hesabında Rezidü (Kalıntı)
Kuramının Kullanılması. Fourier Series, Fourier Transforms, Laplace Transforms.


ENG 101 İngilizcede Akademik Beceriler I

Bu derste öğrencilerin akademik becerilerini İngilizce dilinde gerçekleştirebilmeleri hedeflenmektedir.


ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II

ENG102 dersi birinci sınıf öğrencileri için zorunlu bir derstir. Okuma, dinleme, yazma ve konuşma gibi zihinsel becerileri geliştirmeye yöneliktir. Öğrencilerimizin akademik dinleme becerileri bir ders ya da bir tartışmada geçen önemli / ilgili bilgiyi dinleyerek, okuma becerileri ise güncel akademik metinler okuyarak ve sonra bu bilgileri kullanıp bir öğrenme çıktısı oluşturmaları sonucunda gelişecektir. Konuşma becerisi akademik sunumlara ağırlık vermektedir. Öğrencilerimiz, düşünce ve fikirlerini anlamlı bir bütünlük içinde, karşısındakini ikna edecek şekilde ifade etmeye hazırlanacaktır. Yazma becerisi daha çok konuşma aktivitelerini pekiştirmeye yöneliktir.


ENG 210 Mühendisler için Teknik İngilizce

Bu ders, öğrencileri proje uygulamalarına dahil etmek suretiyle, teknik dile uygun dil kullanımı, teknik rapor yazma, özet çıkarma ve proje önerisi hazırlama konularına ağırlık vererek teknik yazma ve konuşma becerilerini geliştirir.


FENG 101 Mühendislik Kültürünün Temelleri

Bu derste mühendislik tarihinin ana hatları, mühendislik etiğinin temelleri, mühendislik uygulamalarının etik açısından incelenmesi, mühendislik uygulamalarının çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği, mühendislik uygulamalarının toplum sağlığı ve güvenliği üzerindeki etkileri, girişimciliğin ve yenilikçiliğin esasları, girişimci mühendislerin başarı hikâyeleri, bilimsel bilgiye ulaşma yöntemleri, bilimsel veri tabanlarının kullanımı gibi konular ele alınacaktır.


FENG 102 Mühendisliğe Giriş

Bu derste birimler, mühendislik analizi ve tasarım süreçleri gibi temel mühendislik kavramları işlenecektir. Dersin ikinci yarısında ise program bazlı temel içerik sunulacaktır.


FENG 497 Çok Disiplinli Mühendislik Projeleri

Öğrenci öğrenmiş olduğu mühendislik teknikleri ile takım halinde bir proje tasarlar, analizini yapar ve iş planları hazırlar. Çağdaş araçları kullanarak projenin detaylarını raporlayabilir ve sunumunu yapar.


FENG 498 Mühendislik Bitirme Projesi

Öğrenci öğrenmiş olduğu mühendislik teknikleri ile takım halinde bir proje tasarlar, analizini yapar ve iş planları hazırlar. Çağdaş araçları kullanarak projeyi gerçekleştirir ve uygulamasını yapar. Projenin tüm detaylarını raporlayabilir ve sunumunu yapar.


HIST 100 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebepleri irdelenerek, fiilen yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğu belgeler ışığında değerlendirilmektedir. İlke ve inkılapların anlamı ve önemi üzerinde durularak yakın dönem tarihimiz aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Geçmişten günümüze küresel sorunlar ve olası çözümleri tartışılmaktadır.


IUE 100 Oryantasyon ve Kariyer Planlama

Bu ders, öğrencilerin üniversite hayatı ve kariyer hedefleri için gerekli becerileri tanımalarına yardımcı olacaktır. Bu beceriler arasında öz farkındalık, hedef belirleme, zaman yönetimi, etkili iletişim, farkındalık ve analitik düşünme yer alır. Ders ayrıca öğrencilerin bağımlılık ve zorbalık gibi sorunlara karşı farkındalıklarını da artıracaktır.


MATH 153 Genel Matematik I

Calculus I tek değişkenli fonksiyonların anlaşılması ve kullanılmasında önemli bilgiler vererek matematiğin diğer alanlardaki uygulamalarına katkı sağlar.


MATH 154 Genel Matematik II

Bu derste integral alma teknikler ve integral uygulamaları, Taylor ve Maclaurin serileri ve uygulamaları, çok değişkenli fonksiyonlar, türevleri ve integralleri incelenir.


MATH 236 Mühendislik İstatistiği

Bu dersin konuları arasında örnekleme dağılımı, istatistiksel kestirim, hipotez testi, basit ve çoklu doğrusal regresyon bulunur. Ayrıca, deney tasarımı ve bu konuların endüstri sistemleri mühendisliğine uygulamaları tartışılmaktadır.


MATH 240 Mühendisler için Olasılık

Bu derste olasılıkla ilgili bazı önemli teoremler incelenmektedir. Ayrıca rassal değişkenlerin ve olasılık dağılımlarının uygulamaları tartışılmaktadır.


PHYS 100 Genel Fizik I

Ders ve uygulamaları kapsamında hareket ve Newton yasaları, iş ve kinetik enerji kavramları, potansiyel enerji ve enerji korunumu yasası, momentum ve çarpışmalar, dönmenin dinamiği ve kütle çekimi konuları işlenecektir.


PHYS 102 Genel Fizik II

Ders ve dersin uygulamaları kapsamında elektrik yükü ve alanı, Gauss yasası, elektrik potansiyeli, sığa ve dielektrikler, akım, direnç ve elektromotif kuvvet, doğru akım devreleri, manyetik alan ve kuvvetler, manyetik alan kaynakları ve indüksiyon kavramları anlatılacaktır.


SE 113 Programlamaya Giriş

Dersin İçeriği Bu ders öğrencilere Python programlama dilini kullanarak programlamanın temel kavramlarını öğretir.


SFL 1013 İkinci Yabancı Diller I

Lütfen Bir Dil Seçiniz


SFL 1024 İkinci Yabancı Diller II

Lütfen Bir Dil Seçiniz


SFL 201 İkinci Yabancı Diller III

Lütfen Bir Dil Seçiniz


SFL 202 İkinci Yabancı Diller IV

Lütfen Bir Dil Seçiniz


TURK 100 Türk Dili

Bu derste, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak, çeşitli sözlü ve yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Yazılı anlatımın temeli olan noktalama işaretleri ve yazım kuralları sezdirilecek, etkili ve sağlam ifade için bu kuralların doğru kullanımı sağlanacaktır. Sözlü anlatımda ise öğrenci, beden dilini kullanma, vurgu ve tonlamaya özen gösterme, sunum yapma teknikleri gibi konularda donanımlı bir hale getirilecektir.


CE 360 Kablosuz İletişim

Bu ders kapsamında İletim Temelleri; İletişim ağları; Kablosuz kanal; Sinyal Kodlama Teknikleri; Kodlama ve Hata Kontrolü; Kablosuz LAN'lar; Bluetooth ve PAN; sensör ağları; Hücresel Ağlar -4G ve LTE; Mobil IP; Uydu Haberleşmesi konuları işlenecektir.


CE 477 Veri Bilimi

Aşağıdaki konular ders programına dahil olacaktır: verinin elde edilmesi ve temizlenmesi, verinin incelenmesi, verinin istatistiksel olarak modellenmesi ve istatistiksel sonuç çıkartma, veri bilimi için otomatik öğrenme araçlarının kullanımı, doğrusal regresyon, destek vektör makineleri, k-en yakın komşuluk, naif Bayes, lojistik regresyon, karar ağaçları, rastgele ormanlar, gruplandırma, boyut azaltma, aşırı uyum, çarpaz geçerlilik, öznitelik mühendisliği.


CIVE 324 Çelik Yapı Tasarımı

Bu ders, öğrencilere çelik yapıların tasarımında kullanılan yöntemleri tanıtır. Çekme yükleri, basınç yükleri, eğilme yükleri ve kesme yükleri altındaki çelik elemanların tasarımında yönetmeliklere uygun kullanılacak yöntemleri içerir. Çelik yapı birleşimlerinin emniyetli bir şekilde projelendirilmesi hakkında metotlar içerir.


CIVE 414 Temel İnşaatı

Bu ders kapsamında zeminlerin mühendislik parametreleri ve arazi çalışmalarının ana ilkeleri ele alınmaktadır. Ders kapsamında yüzeysel temeller, radye temeller, yanal toprak basınçları, istinat duvarları, derin kazılar, derin temeller, shaft temeller ve zemin iyileştirilmesi işlenmektedir.


CIVE 416 Sonlu Elemanlar Yöntemi ile Modelleme

Ders, ortak bir sayısal analiz aracı olarak sonlu elemanlar (FE) analizine genel bir giriş sağlar. Sayısal integrasyon, parametrik geometri ve integral formülasyonların gözden geçirilmesiyle başlayan temel teorik yaklaşımı ve Sonlu Elemanlar Programları kullanılarak FE analizinin uygulanmasını kapsar. Öğrenciler mezun olduklarında kullanmaları beklenilene benzer ticari bir sonlu elemanlar yazılımıyla tanışırlar.


CIVE 418 Yapı Sağlığı İzlemesi

Bu ders kapsamında Yapı Sağlığı İzleme altyapısı incelenir. Bu ders kapsamında doğal afetler ve diğer tehlikeli olaylardan sonra hızlı bir şekilde yapısal bütünlük kaybını değerlendirmek için kantitatif araçların kullanımı ve becerisi kazandırılır.


CIVE 420 İleri Yapı Statiği

Ders kapsamında hiperstatik yapı sistemlerinin analizinde kullanılan Kuvvet Yöntemi, Açı Yöntemi ve Moment dağıtma (Cross) Yöntemi ele alınmaktadır.


CIVE 422 Matriks Analizi

Bu ders kapsamında matris analizleri kullanılarak ile farklı yapı sistemlerinin çözümlenmesi işlenecektir. Matris analizi yapabilme becerisi öğretilecektir.


CIVE 424 Hidroloji ve Su Kaynakları

Havza ve hidrolojik çevrim yağış, akarsu, buharlaşma sızma, akış, vs. gibi temel unsurların anlaşılmasını sağlar. Bu konuların su mühendisliği açısından önemini vurgulayarak istatistiksel yöntemlere başvurur.


CIVE 425 Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

Bu derste, İnşaat Mühendisliği uygulamalarında kullanılan paket program tanıtılarak yapı modellemesi hakkında temel bilgiler verilecektir. SAP2000 programı arayüzü tanıtılarak bir yapı sistemi modellenmesinde kabul edilen yönetmelik koşullarına uygun olarak perde-çerçeve sistemlerin modellenmesi ve tasarımı yapılacaktır.


CIVE 426 Yapı Dinamiğine Giriş

Bu ders, yapıların dinamik dengesi, tek serbestlik dereceli sistemin dinamik bir yüke karşı tepkisi hakkında öğrencileri bilgi sahibi yapacaktır. Binaların deprem davranışı ve sismik yapı yönetmeliklerinin temelinin incelenmesi konularını kapsamaktadır.


CIVE 427 Tarihi Yapıların Tahribatsız Teknolojilerle İncelenmesi

Bu ders kapsamında yaygın olarak kullanılan Tahribatsız Muayene Yöntemlerinin genel tanımlamaları yapılmaktadır. NDT yöntemleri, yığma yapıların durum değerlendirmesi ve yüzey sertliği, penetrasyon direnci, stres dalgası yayılım metotları ve manyetik ve elektriksel testlerin test teknikleri ve çalışma prensipleri ve kızılötesi termografi ve radar uygulamaları bu ders kapsamında açıklanmaktadır.


CIVE 428 Deprem Mühendisliği

Bu ders, deprem yer hareketi, fay mekanizmaları ve deprem parametrelerine odaklanmaktadır. Deprem Mühendisliği açısından yapı dinamiğinin temel ilkeleri ele alınarak deprem yer hareketi altında yapı sistemlerinin davranışı incelenecek ve yapılara etkiyen deprem yükü hesaplanacaktır. Deprem Spektrumu kavramı tanıtılarak, Deprem Yönetmelikleri’nde yer alan tasarım spektrumları incelenecektir.


CIVE 430 Akarsularda Katı Madde Taşınımı

Bu ders kapsamında, akarsular, akım ve katı madde hareketlerinin sebep olabileceği etkileri ortaya konulacaktır. Bu maddeler ile ilgili kriterler tanımlanacaktır.


CIVE 431 Öngerilmeli Beton

Dersin içeriği, öngerilmeli betonun tarihçesi, kullanılan ekipmanlar, üretim tekniklerini, tasarım ilkelerini, sanayi yapılarında ve köprülerde öngerilmeli beton kullanımlarını içermektedir. Ayrıca sanayi yapı örnekleri, köprüler ve kalite kontrol prensipleri konularını kapsamaktadır.


CIVE 432 Hidrolik Yapıların Tasarımı

Ders kapsamında hidrolik yapıların her birinin detaylı olarak incelenmesi ve örneklerle tartışılması planlanmakta olup, suyun depolanması, yönlendirilmesi, taşınması için tasarlanmış hidrolik yapıların tasarım özellikleri açıklanacaktır.


CIVE 434 Kararsız Akımların Analizi

Kararsız akımların sebepleri ve yarattığı sonuçlar, örnek problemler ile tartışılır. Su yapılarının güvenli bir şekilde işlevlerini göstermeleri için borularda ve açık kanallarda oluşan kararsız akımların hesaplama yöntemleri öğrenilir. Kararsız akımları kontrol etmek amacıyla gerekli koruyucu cihazlar ve önlemler incelenir.


CIVE 436 Hidrolik Fiziksel Modeller

Bu ders kapsamında boyutsuz parametreler hakkında bilgi verilerek su mühendisliğinde kullanılan hidrolik fiziksel modeller incelenecektir.


CIVE 438 Beton Teknolojisi

Ders içeriğinde, beton türleri ve uygulaması, beton tasarımı seçimi, taze/sertleşmiş beton özellikleri, çimento tipleri ve özellikleri, puzolanik katkılar, bağlayıcı fazın özellikleri, agregaların özellikleri, katkıların türleri ve kullanımı, kür teknolojisi ve çekme / çatlama hassasiyeti, betonun mekanik özellikleri, geçirgenlik, dayanıklılık ve donatı korozyonu işlenmektedir.


CIVE 440 Yeraltısuyu Mühendisliği

Bu ders kapsamında yeraltı akışı ve taşınımı sistemlerinin analizi ve tasarımı işlenecektir.


CIVE 441 Prefabrike Yapılar

Dersin içeriği, endüstriyel yapım teknolojileri, prefabrike beton yüksek yapılar, prefabrike beton üretim yöntemleri, kalıp tasarımları, üretim planlaması, prefabrike eleman taşıma kriterleri, prefabrike yapı montaj yöntemleri, tasarım örnekleri, sanayi yapılarında ve köprülerde prefabrikasyon konularını kapsamaktadır.


CIVE 442 Ulaştırma Mühendisliği

Bu ders, karayollarında planlama, yol kapasitesi, karayollarının sınıflandırılması, güzergah araştırması safhaları, geometrik dizayn (yatay ve düşey elemanların tasarımı) konularını kapsamaktadır.


CIVE 444 Su İletim ve Dağıtım Sistemlerinin Tasarımı

Ders, suyun kaynağından alınarak şehre iletilmesi ve dağıtılması için kullanılan mühendislik altyapılarının tasarımını kapsamaktadır.


CIVE 446 Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı İlkeleri

Ders kapsamında deprem yer hareketinin temel parametreleri, yapıların deprem hesabında kullanılan yöntemler, deprem yönetmelikleri koşulları, depremlerden dolayı yapılarda oluşan hasarlar ve yapısal onarım ve güçlendirme konuları ele alınmaktadır.


CIVE 450 Kıyı ve Liman Mühendisliği

Bu ders öğrencilere kıyı yapıları ve korunması kavramlarını açıklar. Özellikle Dalga hareketleri, kıyı yapılarına etkileri ve hidrodinamik hakkında da detaylı bilgi vermektedir.


CIVE 460 Zemin İyileştirme Teknikleri

Bu ders, zeminlerin mühendislik özelliklerinin çeşitli iyileştirme yöntemleri ve zemin iyileştirme projelerine mühendislik yöntemlerinin uygulanmasını tanıtır.


CIVE 470 Kıyı Bölgesi Yönetimi

Bu ders kapsamında kıyı bölgesi yönetimi kavramını detaylı bir şekilde açıklanmaktadır. Kıyı tanımı, kıyı kaynakları, kıyı ekosistemleri, sürdürülebilir kaynak yönetimi kavramları üzerinde yoğunlaşılır.


CIVE 480 Yapı İşletmesi

Ders yapı işletmesi ve şantiye yönetimi kavramlarını içermektir. Dersler süresince çeşitli metraj uygulamaları ve örnek işletme problemleri çözülecektir.


CIVE 490 İleri Zemin Mekaniği

Bu derste zemin mekaniği ve uygulamaları, şev stabilitesi ve akım ağları açıklanacaktır. Laboratuvar derslerinde, arazi deneyleri hakkında pratik bilgiler verilecektir.


IE 215 Mühendislik Ekonomisi

Mühendislik ve yönetim karar verme problemlerinin ekonomik analizi; Muhtemel projelerinin, yatırım fırsatlarının ve tasarım seçeneklerinin değerlerinin ölçülmesinde kullanılan teknikler; Faiz ve paranın zaman değeri; alternatifleri karşılaştırmak için kullanılan yöntemler; bugünkü değer, yıllık eşlenik değer, getiri oranı, yatırım geri dönüş süresi; Enflasyon ve vergi sonrası ekonomik analiz; Duyarlılık ve risk analizi.


IE 328 Üretim ve Hizmet Sistemleri Yönetimi

İçerik Yok!


IE 372 Proje Yönetimi

Bu ders IE 372 ve ISE 380 ile ilgili konuları kapsamaktadır.


IE 375 Finansal Mühendislik

Öğrenciler faiz oranları ve gelir üzerine bilgi sahibi olacaklar. Arbitraj ve uygulamaları ile ekonomik değerlendirmelerde ne zaman yetersiz kaldıkları derslerde öğretilecektir. Finansta matematiksel modelleme yöntemleri de dersin konuları arasındadır.


ME 450 Kompozit Malzemeler

Kompozit malzemeler, kompozitlerin sınıflandırılması. Matris ve takviye (elyaf) özellikleri. Kompozitlerin kullanım alanları ve kompozit malzeme üretim yöntemleri. Tek yönlü kompozitlerin mukavemet özellikleri. Metal, seramik ve polimer matrisli kompozitler. Kompozitlerin mekanik testleri; Kompozitlerin visko-elastik özellikleri.


ME 460 Nano Malzemeler ve Nanoteknoloji

Bu dersin içeriğinde, nano malzemelerin tanımı, sınıflandırılması, özellikleri, teknolojik uygulamaları, nanoteknolojide kullanılan karakterizasyon ve üretim teknikleri ile mikro fabrikasyon ve nano fabrikasyon teknikleri bulunmaktadır.


ME 480 Malzeme Karakterizasyonu

İçerik Yok!


SE 320 Bilgisayar Oyunlarına Giriş

Bu derste öğrenciler bilgisayar oyunlarının yaratılması süreci hakkında bilgi sahibi olabilecek bu bilgileri geliştirdikleri oyunlara aktarma şansı bulacaklardır.


SE 482 E-iş: Yönetim, Güvenlik, Pazarlama

Bu dersin amacı e-iş ve e-ticaret sitelerinin idaresi ve e-işletme konusunda çıkabilecek sorunlar ve göz önünde bulundurulması gereken noktalar hakkında öğrenciyi bilgilendirmektir.