Öğretim Programı


Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.

1. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
SFL 1013İkinci Yabancı Diller I2233
IUE 100Oryantasyon ve Kariyer Planlama1012
CLM 101Hijyen ve Sanitasyon3036
CLM 103Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler - I1436
TURK 100Türk Dili4044
ENG 101İngilizcede Akademik Beceriler I2233
CLM 105Gastronomiye Giriş3036
Toplam 30
1. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 104Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler - II1436
SFL 1024İkinci Yabancı Diller II2234
CLM 102Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama3036
ENG 102İngilizcede Akademik Beceriler II2234
HIST 100Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi4044
CLM 108Mutfak Uygulamaları İçin Hesaplamalar3036
Toplam 30
2. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
SFL 201İkinci Yabancı Diller III2234
ELEC 001Seçmeli Ders I2235
CLM 213Pişirme ve Fırınlama Teknikleri 1435
CLM 211Türk Mutfak Kültürü3034
CLM 215Temel Pastacılık ve Hamur İşleri - I2445
CLM 219Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satın Alma3034
CLM 217Gastronomide Etik2023
Toplam 30
2. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 206Gıda Bilimi2236
CLM 202Yiyecek ve İçecek Yönetimi3035
SFL 202İkinci Yabancı Diller IV2234
ELEC 002Seçmeli Ders II3035
CLM 214Sanat, Tasarım ve Gastronomi1435
CLM 216Temel Pastacılık ve Hamur İşleri - II2445
Toplam 30
3. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 305Türk Mutfağı1435
CLM 301Profesyonel Beceri Laboratuvarı I2656
ELEC 003Seçmeli Ders III3035
ELEC 004Seçmeli Ders IV2235
CLM 317Maliyet Analizi ve Kontrolü2235
CLMST 304Staj (8 Hafta)0004
Toplam 30
3. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 304Soğuk Mutfak1434
CLM 302Profesyonel Beceri Laboratuvarı II2656
ELEC 005Seçmeli Ders V3035
ENG 310İngilizce Temel Konuşma Becerileri3034
CLM 308Restoran Yönetimi3035
POOL 006GED - Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler3036
Toplam 30
4. Yıl Güz Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
ENG 410Kariyer gelişimi için İngilizce3034
CLM 413Profesyonel Beceri Laboratuvarı - III2656
CLM 495Mezuniyet Projesi - I2236
ELEC 006Seçmeli Ders VI2234
POOL 007GED - İnovasyon ve Girişimcilik3036
CLMST 404Staj (12 Hafta)0004
Toplam 30
4. Yıl Bahar Dönemi
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 404Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV2656
ELEC 008Seçmeli Ders VIII3035
ELEC 007Seçmeli Ders VII3035
CLM 496Mezuniyet Projesi - II0426
CLM 408İçecek Kültürü3034
CLM 406Ege Mutfağı1434
Toplam 30
Seçmeli Dersler
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
CLM 220Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı2234
CLM 221Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü3034
CLM 222Çikolata2235
CLM 223Ekmek Yapımı2234
CLM 224İleri Ekmekçilik1435
CLM 225Gastronomik Terminoloji3034
CLM 226Yiyecek İçeçek Servisi3034
CLM 227Yemek Kültürü Gazeteciliği3034
CLM 228Mutfak Tarihinde Eğilimler3034
CLM 232Gastronomide Yeni Eğilimler3034
CLM 321Pastacılık - I0425
CLM 322Pastacılık - 22235
CLM 323Önoloji3034
CLM 324Önoloji, Yemek ve Duyusal Analiz 2235
CLM 325Avrupa Mutfakları2235
CLM 326Vejetaryen Mutfağı2234
CLM 327Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi3034
CLM 328Gastronomi Turizmi3034
CLM 329Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme3034
CLM 331Asya Mutfağı2235
CLM 332Mutfak Endüstrisinde Bilgisayar Uygulamaları3034
CLM 333Beslenme ve Menü Planlamada Özel Konular3035
CLM 341Pişirme Kimyası: Uygulamalı Mutfak Reaksiyonları1435
CLM 355Gıda ve İçeceklerin Pazarlanması3034
CLM 421İleri Pastacılık - I2445
CLM 423Şarküteri2235
CLM 424Bölgesel İtalyan Mutfağı2235
CLM 426Amerika Mutfakları2235
CLM 427Osmanlı ve Türk Tatlıları2234
CLM 428Gastronomide Uygulama Atölyeleri3034
CLM 429Şeker Süsleme ve Şekerleme2234
CLM 431Ticari Yiyecek Üretimi3035
CLM 433Gastronomi Stratejileri ve Markalaşma3036
CLM 442İleri Pastacılık - II2445
CLM 462Geleneksel Avrupa Mutfağı2235
CLM 472Yöresel Türk Mutfakları2234
CLM 491Hızlı Servis Restoran Yönetimi3034
Kısıtlı Seçmeli Dersler
KoduÖnk.Ders AdıTeoriUygulama/LaboratuvarYerel KrediAKTS
Diğer Notlar

Mezun olabilmek için toplamda 240 AKTS'lik ders alınması gerekmektedir.   Bölüm öğrencileri toplam 240 AKTS'yi sağlayacak şekilde Genel Eğitim Dersleri (GED) ve seçmeli derslerini tamamlamalıdırlar. Aksi halde programdan mezun olabilmek için geçerli koşulları yerine getirmemiş kabul edileceklerdir.

Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar:

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet seçmeli ders almakla yükümlüdür.

Seçmeli dersler;


               -En az 5 adet bölüm seçmeli alınması zorunludur.

 

Genel Eğitim Dersleri (GED) Dersleriyle İlgili Önemli Açıklamalar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 2 adet GED (Genel Eğitim)  dersi almakla yükümlüdür.

GED derslerinden;

               -  1 adeti Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler alanından
               - 1 adeti İnovasyon ve Girişimcilik alanından
                 alınmalıdır.

 

Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr