Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.
1. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
SFL 1013 | İkinci Yabancı Diller I | 2 | 2 | 3 | 3 | |
IUE 100 | Oryantasyon ve Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 2 | |
CLM 101 | Hijyen ve Sanitasyon | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLM 103 | Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler - I | 1 | 4 | 3 | 6 | |
TURK 100 | Türk Dili | 4 | 0 | 4 | 4 | |
ENG 101 | İngilizcede Akademik Beceriler I | 2 | 2 | 3 | 3 | |
CLM 105 | Gastronomiye Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 | |
Toplam | 30 |
1. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 104 | Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler - II | 1 | 4 | 3 | 6 | |
SFL 1024 | İkinci Yabancı Diller II | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 102 | Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama | 3 | 0 | 3 | 6 | |
ENG 102 | İngilizcede Akademik Beceriler II | 2 | 2 | 3 | 4 | |
HIST 100 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi | 4 | 0 | 4 | 4 | |
CLM 108 | Mutfak Uygulamaları İçin Hesaplamalar | 3 | 0 | 3 | 6 | |
Toplam | 30 |
2. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
SFL 201 | İkinci Yabancı Diller III | 2 | 2 | 3 | 4 | |
ELEC 001 | Seçmeli Ders I | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 213 | Pişirme ve Fırınlama Teknikleri | 1 | 4 | 3 | 5 | |
CLM 211 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 215 | Temel Pastacılık ve Hamur İşleri - I | 2 | 4 | 4 | 5 | |
CLM 219 | Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satın Alma | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 217 | Gastronomide Etik | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 30 |
2. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 206 | Gıda Bilimi | 2 | 2 | 3 | 6 | |
CLM 202 | Yiyecek ve İçecek Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
SFL 202 | İkinci Yabancı Diller IV | 2 | 2 | 3 | 4 | |
ELEC 002 | Seçmeli Ders II | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 214 | Sanat, Tasarım ve Gastronomi | 1 | 4 | 3 | 5 | |
CLM 216 | Temel Pastacılık ve Hamur İşleri - II | 2 | 4 | 4 | 5 | |
Toplam | 30 |
3. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 305 | Türk Mutfağı | 1 | 4 | 3 | 5 | |
CLM 301 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı I | 2 | 6 | 5 | 6 | |
ELEC 003 | Seçmeli Ders III | 3 | 0 | 3 | 5 | |
ELEC 004 | Seçmeli Ders IV | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 317 | Maliyet Analizi ve Kontrolü | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLMST 304 | Staj (8 Hafta) | 0 | 0 | 0 | 4 | |
Toplam | 30 |
3. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 304 | Soğuk Mutfak | 1 | 4 | 3 | 4 | |
CLM 302 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı II | 2 | 6 | 5 | 6 | |
ELEC 005 | Seçmeli Ders V | 3 | 0 | 3 | 5 | |
ENG 310 | İngilizce Temel Konuşma Becerileri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 308 | Restoran Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
POOL 006 | GED - Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler | 3 | 0 | 3 | 6 | |
Toplam | 30 |
4. Yıl Güz Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
ENG 410 | Kariyer gelişimi için İngilizce | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 413 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı - III | 2 | 6 | 5 | 6 | |
CLM 495 | Mezuniyet Projesi - I | 2 | 2 | 3 | 6 | |
ELEC 006 | Seçmeli Ders VI | 2 | 2 | 3 | 4 | |
POOL 007 | GED - İnovasyon ve Girişimcilik | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLMST 404 | Staj (12 Hafta) | 0 | 0 | 0 | 4 | |
Toplam | 30 |
4. Yıl Bahar Dönemi | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 404 | Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV | 2 | 6 | 5 | 6 | |
ELEC 008 | Seçmeli Ders VIII | 3 | 0 | 3 | 5 | |
ELEC 007 | Seçmeli Ders VII | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 496 | Mezuniyet Projesi - II | 0 | 4 | 2 | 6 | |
CLM 408 | İçecek Kültürü | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 406 | Ege Mutfağı | 1 | 4 | 3 | 4 | |
Toplam | 30 |
Seçmeli Dersler | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
CLM 220 | Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 221 | Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 222 | Çikolata | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 223 | Ekmek Yapımı | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 224 | İleri Ekmekçilik | 1 | 4 | 3 | 5 | |
CLM 225 | Gastronomik Terminoloji | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 226 | Yiyecek İçeçek Servisi | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 227 | Yemek Kültürü Gazeteciliği | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 228 | Mutfak Tarihinde Eğilimler | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 232 | Gastronomide Yeni Eğilimler | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 321 | Pastacılık - I | 0 | 4 | 2 | 5 | |
CLM 322 | Pastacılık - 2 | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 323 | Önoloji | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 324 | Önoloji, Yemek ve Duyusal Analiz | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 325 | Avrupa Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 326 | Vejetaryen Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 327 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 328 | Gastronomi Turizmi | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 329 | Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 331 | Asya Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 332 | Mutfak Endüstrisinde Bilgisayar Uygulamaları | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 333 | Beslenme ve Menü Planlamada Özel Konular | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 341 | Pişirme Kimyası: Uygulamalı Mutfak Reaksiyonları | 1 | 4 | 3 | 5 | |
CLM 355 | Gıda ve İçeceklerin Pazarlanması | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 421 | İleri Pastacılık - I | 2 | 4 | 4 | 5 | |
CLM 423 | Şarküteri | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 424 | Bölgesel İtalyan Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 426 | Amerika Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 427 | Osmanlı ve Türk Tatlıları | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 428 | Gastronomide Uygulama Atölyeleri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
CLM 429 | Şeker Süsleme ve Şekerleme | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 431 | Ticari Yiyecek Üretimi | 3 | 0 | 3 | 5 | |
CLM 433 | Gastronomi Stratejileri ve Markalaşma | 3 | 0 | 3 | 6 | |
CLM 442 | İleri Pastacılık - II | 2 | 4 | 4 | 5 | |
CLM 462 | Geleneksel Avrupa Mutfağı | 2 | 2 | 3 | 5 | |
CLM 472 | Yöresel Türk Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 4 | |
CLM 491 | Hızlı Servis Restoran Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 4 |
Kısıtlı Seçmeli Dersler | ||||||
Kodu | Önk. | Ders Adı | Teori | Uygulama/Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
Diğer Notlar |
Mezun olabilmek için toplamda 240 AKTS'lik ders alınması gerekmektedir. Bölüm öğrencileri toplam 240 AKTS'yi sağlayacak şekilde Genel Eğitim Dersleri (GED) ve seçmeli derslerini tamamlamalıdırlar. Aksi halde programdan mezun olabilmek için geçerli koşulları yerine getirmemiş kabul edileceklerdir. Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet seçmeli ders almakla yükümlüdür. Seçmeli dersler;
Genel Eğitim Dersleri (GED) Dersleriyle İlgili Önemli Açıklamalar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 2 adet GED (Genel Eğitim) dersi almakla yükümlüdür. GED derslerinden; - 1 adeti Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler alanından |
Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr |