Öğretim Programı

Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.

1. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
SFL 1013 İkinci Yabancı Diller I 2 2 3 3
IUE 100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon 0 2 1 1
CLM 101 Mutfakla ilgili Güvenlik ve Hijyen Kuralları 3 0 3 4
CLM 103 Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler 2 2 3 6
ENG 101 İngilizcede Akademik Beceriler I 2 2 3 3
MATH 107 Matematik ve İstatistiğe Giriş 3 0 3 5
HUM 103 Sosyal Bilimin İlkeleri I 3 0 3 4
ECON 100 Ekonominin İlkeleri 3 0 3 4
Toplam : 30
1. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 104 Günümüz Mutfak Kültürleri 2 2 3 5
SFL 1024 İkinci Yabancı Diller II 2 2 3 3
CLM 102 Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama 3 0 3 6
ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II 2 2 3 3
CLM 106 Gastronomik Terminoloji 3 3 3 4
HUM 104 Sosyal Bilimin İlkeleri II 3 0 3 4
BA 120 İşletme Yönetimine Giriş 3 0 3 5
Toplam : 30
2. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 203 Sanat,Tasarım ve Gastronomi 4 4 3 5
SFL 201 İkinci Yabancı Diller III 2 2 3 3
CLM 205 Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi 3 0 3 4
ST 100 Staj 0 0 0 4
CLM 207 Satınalma ve Ürün Belirleme 3 0 3 4
TURK 201 Türk Dili I 2 0 2 1
BA 215 Muhasebe 2 2 3 4
BA 216 Pazarlama Yönetimi 3 0 3 5
Toplam : 30
2. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 206 Gıda Kimyası 3 0 3 5
CLM 204 İçecek Kültürü 2 0 2 5
CLM 202 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 3 0 3 6
SFL 202 İkinci Yabancı Diller IV 2 2 3 3
CLM 212 Fırınlama Teknikleri 3 0 3 5
CLM 201 Mutfak End. Bilgisayar Uygulamaları 1 2 2 5
TURK 202 Türk Dili II 2 0 2 1
Toplam : 30
3. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 305 Türk Mutfağı 2 2 3 5
CLM 301 Profesyonel Beceri Laboratuvarı I 10 10 5 7
ST 200 Staj I 0 0 0 4
ELEC 001 Seçmeli Ders I 0 0 3 5
ELEC 002 Seçmeli Ders II 0 0 3 5
HIST 201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 1
SFL 301 İkinci Yabancı Diller V 2 2 3 3
Toplam : 30
3. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 304 Soğuk Mutfak 1 2 2 6
CLM 302 Profesyonel Beceri Laboratuvarı II 0 10 5 10
ELEC 003 Seçmeli Ders III 0 0 3 5
HIST 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 1
ENG 310 İngilizce Temel Konuşma Becerileri 3 0 3 4
ELEC 004 Seçmeli Ders IV 0 0 3 5
Toplam : 31
4. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
ELEC 007 Seçmeli Ders VII 0 0 3 5
ELEC 006 Seçmeli Ders VI 0 0 3 5
CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı III 0 8 4 7
ST 300 Staj II 0 0 0 4
ELEC 005 Seçmeli Ders V 0 0 3 5
CLM 451 Mutfak Sanatlarında Uygulama Atölyesi I 0 2 1 1
ENG 410 Kariyer gelişimi için İngilizce 3 0 3 4
Toplam : 31
4. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 404 Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV 0 8 4 6
ELEC 010 Seçmeli Ders X 0 0 3 5
CLM 498 Mezuniyet Projesi 0 4 2 5
ELEC 008 Seçmeli Ders VIII 0 0 3 5
CLM 452 Mutfak Sanatlarında Uygulama Atölyesi II 0 2 1 1
ELEC 009 Seçmeli Ders IX 0 0 3 5
SFL 402 İkinci Yabancı Diller VIII 2 2 3 3
Toplam : 30
Seçmeli Dersler
Kodu Önk. Ders Adı Teori Yerel Kredi AKTS
CLM 306 Avrupa Mutfakları 2 2 3 5
CLM 309 Hamur İşleri 2 2 3 5
CLM 310 Şarküteri 3 0 3 5
CLM 400 Şarap Bilimi 3 0 3 5
CLM 402 Maliyet Analizi ve Kontrolü 2 2 3 5
CLM 403 Asya Mutfakları 2 2 3 5
CLM 405 Restoran Yönetimi 3 0 3 5
CLM 410 Ekmek Yapımı 2 2 3 5
CLM 412 Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi 3 0 3 5
CLM 414 Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü 3 0 3 5
CLM 420 İleri Pastacılık 2 2 3 5
CLM 422 Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme 3 0 3 5
CLM 430 Yemek Stilistliği ve Fotografçılığı 2 2 3 5
CLM 440 Vejeteryan Mutfağı 2 2 3 5
CLM 450 Amerika Mutfakları 2 2 3 5
CLM 460 Geleneksel Avrupa Mutfağı 2 2 3 5
CLM 470 Yöresel Türk Mutfakları 2 2 3 5
CLM 480 Ticari Yiyecek Üretimi 3 0 3 5
CLM 488 Mutfak Tarihinde Eğilimler 3 0 3 5
CLM 490 Hızlı Servis Restoran Yönetimi 3 0 3 5
CLM 499 Yemek Kültürü Gazeteciliği 3 0 3 5
CLM 444 Şeker Süsleme ve Çikolata 2 2 3 5
CLM 432 Yiyecek ve İçecek Servisi 0 0 3 5
Diğer Notlar

Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar

-Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğretim planlarında 10 adet seçmeli ders bulunmaktadır. 10 adet seçmeli dersin; 7 tanesini bölüm içinden (CLM kodlu), 3 tanesini Fakülte dışından alacaklardır.

Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi | Sakarya Caddesi No:156, 35330 Balçova - İZMİR Tel: +90 232 279 25 25 | webmaster@ieu.edu.tr | YBS 2010